dinsdag 06 augustus x Gruuthuse x deuren 20:00 x voorziene start concert 21:30
MÚM ic
Het concert van Múm gaat deze avond, zoals voorzien, door in openlucht op het binnenplein Gruuthuse. Er zijn nog tickets te koop aan de avondkassa (vanaf 19:30 • € 15 • deuren 20:00 • start 21:30).

------------

Binnen de concertreeks Klinkers Intiem presenteren we, op het binnenplein van Gruuthuse, twee atmosferische concerten die wortelen binnen grote muzikale tradities als fado, tango en flamenco. En twee concerten die wortelen binnen hedendaagse geluiden. Samen met het MaFestival gaan we ook op pad langs de muzikale pendelbewegingen die zich tussen Spanje en hun vroegere koloniën voltrokken, op zoek naar de oorsprong van wat we vandaag als flamenco kennen.


Múm is een kamerbreed IJslands geluidstapijt dat zich bedient van zowat alles dat muziek en geluid maakt om bizar gearrangeerde sprookjes te vertellen. Múm benadert elektronica van de warmst mogelijke kant en koppelt klassiek geschoolde elfachtige stemmen aan moderne beats en bliepjes, gevonden geluiden en field recordings. Een betoverende combinatie waar IJsland intussen welbekend om staat.

Vorig jaar bracht de band 'Early Birds' uit, een compilatie van 15 tracks die ze opnamen tussen 1998 en 2000. Het zijn zeldzame of verloren gewaande tracks, gesprokkeld op demo's en limited edition vinyl, die een blik werpen op de beginjaren en de evolutie van de band. Sferische fluisterelektronica met een ultrahoge kippenvelfactor.